Vietnamesiske kyllingelår i karry
Lækker vietnamesisk inspireret ret med masser af smag og aroma. Retten tager ½ times tid at tilberede og så lidt simretid.
Ret til 4 personer:
- 8 stk. kyllingelår
- 1 stk. løg finthakket
- 3 fed hvidløg finthakket
- 1 knold ingefær – 40 g - finthakket
- 1 ds flåede tomater
- 1 ds kokosmælk
- 3 stk. søde kartofler i 3 cm stykker
- Lille håndfuld vietnamesisk basilikum – groft hakket.
- 1 stk. aubergine i 2 cm stykker
- 2 spsk. Fiskesauce
- 3 stænger citrongræs finthakket
- 3 dl. hønse bouillon
- 3-4 spsk. karry
- 2 store røde chili finthakket
- 1 spsk. tørrede chiliflager
- 2 spsk. soya
- 2 spsk. olivenolie
Løg, hvidløg, citrongræs samt ingefær hakkes fint og sauteres på en pande med olivenolie i 5 min.
Tilsæt tomater, karry, hønsebouillon, fiskesauce, chili og chiliflager og soya. Tilsæt kyllingelår og søde kartofler og lad simre i 30 min. Tag kyllingelårene op efter 30 min og skil kødet fra benene og retur til gryden.
Tilfør kokusmælken og kog op i 5 min.
Put auberginerne i gryden og lad simre med i 3 min. så de stadig er sprøde. Inden servering drysses de grovhakkede vietnamesiske basilikum på retten.
Serveres med ris.