Lammefilet med rosmarin råstegte kartoffelbåde
Lammekød er med de rigtige komponenter meget delikat og frisk.
Frisk rosmarin , basilikum pesto og citron klæder lam. Kartoffelbåde med aioli er en fantastisk god kombination.
Ret til 2 personer:
- 300 g lammefilet
- 2 spsk. Basilikum pesto
- 1 citron
- Salt
- Peber
- 200 g asparges broccoli
Råstegte kartofler
- 500 g kartofler skåret i både
- 6 kviste frisk rosmarin
- 3 spsk. Olivenolie
- 1 spsk. Salt
- 2 tsk. Peber
Aioli
- 1 dl hellmann mayonnaise
- 2 fed hvidløg - presset
Kartoflerne, rosmarin nåle, olivenolie, salt og peber blandes godt og ligges i en fad.
Sættes i ovnen ved 200 gr i 30 min til de er gyldne og sprøde.
Lammefileten smøres ind i basilikumpesto, salt og peber og sættes på et fad.
Sættes i ovnen sammen med kartoflerne i 15 min. Herefter skal kødet hvile i 10 min under aluminiums folie.
Kødet skæres ud i tykke skiver og serveres.
Asparges broccoli koges i 1-2 min
Retten serveres med aioli og citroner som tilbehør. Citronsaften over kartofler og kød giver en meget delikat frisk smag.