Colombiansk suppe med kød, kartofler og majs
Der er intet som en dejlig Colombiansk suppe baseret på friske råvarer.
Suppen her er baseret på 3 slags kød samt 2 slags kartofler og majs.
Suppen tager en halv time at forberede og skal herefter simre en time og 15 min.
Ret for 4 personer:
- 1 løg
- 2 sødekartofler skåret i grove tern
- 6 mellemstore kartofler skåret i grove tern
- 3 majs delt i mindre stykker
- 250 g kyllinge bryst skåret i tern
- 250 g skært oksekød i tern
- 250 g skinkekød – gris i tern
- 2 grønne bananer – (plantains)
- 2 håndfulde koriander
- ½ tsk. peber eller efter behov
- 1 tsk salt eller efter behov
- 1 tsk spidskommen
- 4 fed hvidløg
- 1 rød peber
- 2 avokadoer
- 1 ½ liter vand
- Hønsefond
Løg, rødpeber, hvidløg, spidskommen og en ½ kop vand blendes. I en stor gryde puttes oksekød, gris, kylling, salt, bananer samt førnævnte løg mixture. Hertil tilføres vandet med hønsefond. Koges ved lav varme i 45 min. Tilføj sødekartofler, alm. kartofler samt majs og kog yderligere 30 min. Rør korianderne i suppen og tilsmag evt med salt og peber. Avokadoerne halveres og puttes i suppen ved servering.
God fornøjelse.